Újvárosi Művelődési Ház kórusa

Az Újvárosi Művelődési Ház kórusa 2008 novemberében alakult – akkor még „Apraja-nagyja” néven – Radicsné Csőre Andrea vezetésével. Létszámuk 14 fő volt. Célkitűzésük az volt, hogy az Újvárosban élő, éneklést, zenét kedvelő kisgyermekes szülők, nagyszülők, nyugdíjasok összefogása mellett lehetőséget adjon az együtt éneklésre, zenélésre. Fontosnak tartották – s ez ma is így van – a próbák, összejövetelek családias hangulatának megteremtését, ahol a felnőttek a gyermekekkel, gyermekeikkel együtt lehetnek, hogy az „aprók – nagyok” jól érezhessék magukat, s mindannyiunk számára élménnyé váljék az énekléssel eltöltött idő.

Mivel többen játszottak valamilyen hangszeren (furulya, fuvola, zongora) lehetőség nyílt a közös hangszeres játékra, hangszerkíséretes éneklésre.

Fontos, hogy egyre többen érezzenek kedvet a ma már sajnos kiveszőfélben, eltűnőben lévő emberi szokásunk az éneklés iránt. Nem utolsó sorban az értékes, a mindenki számára érthető, elérhető zene közvetítése a cél, ezért zenei anyaguk jelentős részét  „ csak tiszta forrásból ”  a magyar népzenéből veszik.

 A kórus a városrész rendezvényeinek aktív részese.